#02 Skilleby

TYP: Enbostadshus med komplementbyggnad
STORLEK: Huvudbyggnad BTA 111 kvm
PLATS: Södertälje kommun
KUND: Privat
BYGGARS: Sjöberg & Thermé AB
ÅR: 2013 Bygglov inlämnat

Beskrivning: 

En tidlös arkitektur förankrad till platsen. Utifrån tomtens och kunds önskningar har jag skapat ett lantligt hus i modern tappning med en ladas enkelhet. Komplement byggnaden lagd i vinkel skapar en öppen gårdskänsla med utsikt åt söder och väster. Gammal tradition är att på gården plantera ett vårdträd när husets byggs.
Huset är i två plan med grov träpanel, fönstersättningen är konsekvent genomförd med fönster från mark upp till takfot som bildar stående fönsterband. Mot norr är fasaderna helt slutna, medan tonvikten med fönster ligger mot väster för att fånga eftermiddags och kvällssolen.

Interiör
Från entrén har man sikt genom hela huset. Planet domineras av det stora öppna rummet för samvaro och måltider, centralt placerad i rummet är braskaminen. Från köket når man ett rum som är användbart till extra sovrum, arbetsrum. Övriga rum är tvätt- teknik och wc. Alla rum har dörrar till gården.
Det övre planet är ett centralt placerat allrum. Sovrummen ligger i gavlarna av huset. Föräldrasovrummet har en stor klädkammare. Badet består av två avskilda delar som nås separat.